Biodata Kimberly Chuah, Pelakon Drama Pemburu Rahsia (TV3)

Biodata Kimberly Chuah

Butiran Maklumat
Nama Sebenar Kimberly Chuah Ching Li
Nama Seni Kimberly Chuah
Usia 23 Tahun (Tahun 2023)
Hari Lahir 12 Jun 2000
Asal Setapak, Kuala Lumpur
Keluarga Anak Tunggal
Tahap Pendidikan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM)
Bidang Kerjaya Pelakon, Model, Pengacara
Media Sosial Instagram: @kimberly.chuah

Maklumat Menarik Mengenai Kimberly Chuah

 • Asal Usul dalam Seni Hiburan: Kimberly adalah seorang artis Cina yang telah diberikan peluang untuk berkecimpung dalam industri seni Melayu. Dia berbagi panggung dengan artis-artis Cina lain seperti Sean Lee, Alvin Chong, dan Daniel Fong.
 • Kemahiran Bahasa: Kimberly mendapat perhatian selepas menjadi fenomena di TikTok pada tahun 2021, terutamanya kerana kefasihan berbahasa Melayunya. Dia dibesarkan dalam keluarga yang menggunakan bahasa Melayu dan juga menghadiri sekolah kebangsaan.
 • Karier dan Prestasi: Memulakan karier lakonannya pada akhir tahun 2020, Kimberly telah berpartisipasi dalam berbagai drama dan telefilem. Dia juga telah mencapai tempat ketiga dalam kompetisi Pencarian Dewi Remaja 2022.
 • Kehidupan Pribadi: Sebagai anak tunggal, Kimberly memegang tanggungjawab besar dalam menampung keperluan kewangan keluarganya, terutamanya kerana bapanya telah meninggal dunia dan ibunya adalah seorang suri rumah.
 • Bakat Tersembunyi: Selain dari berlakon, Kimberly juga mempunyai kebolehan dalam muzik, khususnya rap. Dia telah menunjukkan bakat ini semasa di sekolah, termasuk dalam pertandingan debat.

One thought on “Biodata Kimberly Chuah, Pelakon Drama Pemburu Rahsia (TV3)

 1. [url=https://xn--80aahhrmritp2ag.xn--p1ai/catalog/oborudovanie/obourudovanie_dlya_metalloobrabotki/ruchnye_lazernye_svarshchiki/]лазерный сварочный аппарат ручной видео [/url]
  Tegs: [u]ручной лазерный сварочный аппарат цена [/u]
  [i]ручной лазерный сварочный аппарат купить [/i]
  [b]лазерный сварочный аппарат ручной по металлу [/b]

  лазерный сварочный аппарат ручной купить в спб https://xn--80aahhrmritp2ag.xn--p1ai/catalog/oborudovanie/obourudovanie_dlya_metalloobrabotki/ruchnye_lazernye_svarshchiki/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *