Biodata Qasrina Karim & Fakta Menarik Tentangnya

Qasrina Karim, nama yang semakin melonjak dalam dunia seni hiburan Malaysia. Beliau akan memainkan peranan utama dalam drama terbaru, “My Famous Ex-Boyfriend,” yang bersiaran bermula 23 Oktober 2023 di saluran Astro Ria.

Untuk mengenali beliau lebih lanjut, mari kita kongsi 8 fakta menarik tentang Qasrina Karim.

  1. Pendidikan Menengah: Qasrina mendapat pendidikan menengahnya di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) USJ 23, Subang Jaya, mengikuti kelas aliran Sains tulen.
  2. Senarai Drama: Beliau telah menyertai pelbagai siri drama popular seperti “Legenda Puteri Qaseh,” “Imam Instant,” “Ustazah Scammer,” “Senduk Swap,” dan “Salam Squad 3.0.”
  3. Filem: Qasrina juga telah membuat persembahan dalam beberapa filem termasuk “Kongsi Raya,” “Siapa Tutup Lampu?” dan “Bintang Hatiku.”
  4. Pencalonan ABPBH: Dalam perjalanan kerjayanya, beliau dinominasikan dalam kategori “BBNU Wanita Popular” di Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) ke-35 (2023), bersama dengan calon top 5 yang lain.
  5. Mirip dengan Mira Filzah: Qasrina sering dikaitkan dengan aktres Mira Filzah, baik dari segi penampilan fizikal mahupun gaya percakapan.
  6. Hubungan Gossip: Awal tahun ini, beliau menjadi tumpuan media apabila dikaitkan dengan hubungan percintaan dengan aktor Mierul Aiman. Walaupun dakwaan ini tersebar, beliau dengan tegas menafikan hubungan istimewa dan mengakui bahawa mereka hanya rapat sebagai rakan.
  7. Kecaman Media Sosial: Qasrina pernah menjadi mangsa ejekan di media sosial disebabkan bentuk dahinya yang dianggap ‘besar’ oleh beberapa individu. Ini telah menyebabkan beliau bersuara dan menyuarakan perasaannya mengenai situasi tersebut.
  8. Peranan Terkini: Qasrina semakin dikenali menerusi peranannya sebagai Sameera dalam siri slot Megadrama terbaru, “My Famous Ex-Boyfriend,” yang diadaptasi dari novel “Petrichor” karya Nurul Syahida Kamarudin. Beliau berkongsi limelight dengan pelakon-pelakon hebat seperti Hael Husaini, Nadhir Nasar, Ryzal Jaafar, Nur Aisyah (Cupcake Aisyah), Nina KSC, Malle Christian Anderson, Natasha Elyzza, Jiggy Masin, Nik Rifaie, Aleza Shadan, Ahmad Nur Zaki, Syuhaida Abraz, dan banyak lagi.
See also  Biodata Aisar Khaled - Pelakon & Personaliti TikTok

Qasrina Karim adalah satu lagi bakat yang menjanjikan dalam industri seni Malaysia. Dengan peranan terbarunya dalam “My Famous Ex-Boyfriend,” dia pastinya akan terus memukau penonton dengan kebolehan lakonannya yang hebat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top