Biodata Wan Hasliza Wan Zainuddin, Isteri Baharu Kepada Pelakon Rashidi Ishak

Wan Hasliza Wan Zainuddin: Pengarah Drama Kampung People Kini Menjadi Isteri Rashidi Ishak

Wan Hasliza Wan Zainuddin, seorang pengarah yang mendapat perhatian melalui karya dramanya yang terkenal, “Kampung People,” kini telah meningkat naik dalam kehidupan peribadinya dengan berkahwin dengan pelakon Rashidi Ishak. Pasangan ini berjaya mengekalkan kerahsiaan hubungan mereka sebelum akhirnya mengumumkan perkahwinan mereka kepada umum.

Biodata Wan Hasliza Wan Zainuddin

  1. Nama penuhnya ialah Wan Hasliza binti Wan Zainuddin.
  2. Beliau adalah seorang pengarah, produser, dan penulis skrip di KL Motion Pictures, sebuah syarikat penerbitan televisyen dan filem di Malaysia.
  3. Wan Hasliza telah memegang peranan sebagai pengarah dalam pelbagai drama dan telefilem, termasuk “Kampung People,” “I-Tanggang: Mother of All Lies,” “Abah Next Door,” “Stella On Stage,” “Tetuan Ang & Rahimin,” dan “Hantu Raya Pergi Perang.”
  4. Di dalam industri filem Malaysia, beliau telah mengarahkan filem seperti “Love Supermoon,” “Keluarga Iskandar The Movie,” “Penunggu Istana,” dan “Kalla: Hidup Atau Mati.”
  5. Beliau memegang ijazah dari University of Wales, Cardiff.
  6. Wan Hasliza aktif di media sosial dengan nama akaun Instagram @wanhaslizawz dan mempunyai lebih dari 13,400 pengikut.
See also  Filem Anak Perjanjian Syaitan 2

Perkahwinan dengan Rashidi Ishak

Wan Hasliza Wan Zainuddin dan Rashidi Ishak (berusia 50 tahun) telah melangsungkan perkahwinan mereka di Masjid Sri Sendayan, Bandar Sri Sendayan, Siliau, Negeri Sembilan pada 2 Februari 2023.

Kehidupan Rashidi Ishak Sebelum Ini

Sebelum berkahwin dengan Wan Hasliza, Rashidi Ishak pernah berkahwin dengan aktres Vanida Imran pada 1 Oktober 2000 tetapi mereka telah bercerai pada 9 Ogos 2018. Dari perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan dua orang anak, Mikhail dan Maryam Rashika.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top