Fakta & Biodata Fatin Afeefa

Fatin Afeefa, pelakon dan penyanyi yang terkenal dengan kecantikan dan bakat seninya, telah melangkah ke dalam babak baru dalam hidupnya dengan perkahwinan bersama Aliff Awang, seorang usahawan dalam talian. Majlis perkahwinan yang disusun indah telah berlangsung pada 30 Disember 2022 di Putra Glass Hall, Subang Jaya, Selangor.

Namun, siapa sebenarnya Fatin Afeefa? Di sini, kami kongsikan 10 fakta menarik tentang pelakon jelita ini.

1. Pengikut Instagram yang Ramai

Fatin Afeefa mempunyai pengikut setia sebanyak 2 juta di laman perkongsian foto Instagramnya. Kejelitaan dan bakat seninya telah memikat hati ramai peminat.

2. Bakat Seni Pelbagai

Beliau terkenal dengan lakonannya dalam pelbagai drama dan telefilem termasuk ‘Red Velvet,’ ‘Semusim Rindu,’ ‘Kekasih Paksa Rela,’ ‘Monalisa,’ ‘Jodoh-Jodoh Annisa,’ dan banyak lagi. Tidak hanya itu, beliau juga mengembangkan kerjayanya dalam bidang nyanyian.

3. Bakat Nyanyian Terpendam

Selain bakat lakonan, Fatin Afeefa juga mempunyai bakat terpendam dalam nyanyian. Video-video pendeknya yang menyanyi di laman Instagram menarik perhatian pengikutnya. Dia pernah menyanyikan lagu-lagu seperti ‘Wajah Kekasih’ oleh Siti Nurhaliza dan ‘Saat Hilang Cintamu’ oleh Siti Sarah.

See also  Biodata Redza Rosli - Pelakon dan Model Malaysia

4. Single Popular

Fatin Afeefa juga mencipta nama dalam dunia nyanyian dengan beberapa single popular seperti ‘Satu Jam Saja,’ ‘Ke Pangkal Kasih,’ dan ‘Cinta Terhenti.’

5. Penglibatan Dalam Vokal Mania

Beliau  pernah menyertai pertandingan nyanyian Vokal Mania 2020, namun terpaksa menarik diri dari pertandingan itu atas sebab kesihatan walaupun telah layak ke peringkat separuh akhir.

6. Persembahan Duet Bersama Tomok

Persembahan duetnya bersama Tomok menerusi lagu ‘Satu Hati Sampai Mati’ menjadi bualan ramai dan tular di media sosial. Mereka juga merakamkan single duet ‘Demi Cinta Ini,’ yang mendapat lebih dari 4 juta tontonan di laman YouTube.

7. Gosip Cinta

Fatin Afeefa pernah digosipkan mempunyai hubungan istimewa dengan penyanyi Noki K Clique dan Nazim Othman, namun beliau menyangkal dakwaan itu dengan menjelaskan bahawa hubungan mereka hanya sebagai kawan.

8. Perkahwinan Terdahulu

Difahamkan bahawa Fatin Afeefa telah berkahwin dua kali. Butiran perkahwinan pertamanya dirahsiakan daripada umum. Dia mempunyai seorang anak lelaki, Adam Aisy Arrian, hasil perkongsian hidup tersebut. Dalam perkahwinan kedua pada 21 Disember 2013 dengan aktor Adam Shahz, mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Ivy Herra Sophia. Namun, perkahwinan kedua mereka berakhir secara baik pada 30 Mei 2017.

See also  Drama Surat Dari Tuhan (TV3)

9. Pernikahan Dengan Aliff Awang

Pada akhir tahun 2022, Fatin Afeefa resmi menjadi isteri kepada Aliff Awang, seorang jutawan pelaburan saham dan forex dalam talian. Majlis perkahwinan yang mewah di Putra Glass Hall, Subang Jaya, telah mengukuhkan hubungan bahagia mereka.

10. Berhenti Berlakon

Pada Oktober 2022, Fatin Afeefa mengumumkan melalui siaran langsung di TikTok bahawa dia telah berhenti berlakon untuk sementara waktu. Keputusan ini diambil berikutan tekanan yang dialami oleh anak-anaknya akibat kontroversi yang melibatkan dirinya.

Fatin Afeefa adalah contoh seorang wanita yang berbakat dalam pelbagai bidang seni dan kini telah memulakan babak baharu dalam kehidupannya sebagai isteri kepada Aliff Awang. Kami mengucapkan tahniah kepada pasangan tersebut atas perkahwinan mereka dan berharap yang terbaik untuk masa depan mereka.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top