Siri Animasi Jepun – Salaryman’s Club (TV Okey)

Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan siri animasi yang mendebarkan ini, yang akan mula disiarkan pada 28 Oktober 2023, setiap Sabtu dan Ahad, pada jam 6:00 petang di saluran Okey, atau anda juga boleh menontonnya secara langsung menerusi RTMKlik di rtmklik.rtm.gov.my.

Sinopsis Salaryman’s Club

Penonton setia Radio Televisyen Malaysia (RTM) akan berpeluang untuk menyaksikan sebuah siri animasi Jepun yang menarik bertajuk “Salaryman’s Club”. Siri animasi ini membawa elemen sukan dengan kisah utama seorang atlet badminton yang berjuang untuk mencapai impian menjadi pemain profesional.

Namun, dunia badminton dalam korporat tidaklah semudah yang disangka. Walaupun dianggap sebagai seorang yang bijak berbanding dengan rakan sebaya, Mikoto Shiratori gagal memenuhi potensinya sebagai pemain badminton untuk Mitsuhoshi Bank selepas menghadapi insiden yang memalukannya. Dalam usaha untuk mengubah haluan kerjayanya, Mikoto cuba bermain dalam saingan perseorangan, namun usaha ini tidak membuahkan hasil yang diharapkan, dan majikannya berasa kecewa.

Selepas dipecat dari bank, Mikoto diberi peluang kedua apabila direkrut oleh pasukan badminton korporat Sunlight Beverage. Namun, terdapat keanehan – selain daripada menjalani latihan pada waktu petang, Mikoto juga diwajibkan bekerja di bahagian jualan syarikat pada siang hari. Mikoto merasa seperti dia dipergunakan, dan untuk menjadikan situasi lebih mencabar, dia terpaksa mengambil bahagian dalam acara beregu walaupun dengan rasa tidak puas hati.

See also  Farid Kamil dan Diana Danielle Sudah Rujuk Semula?

Mikoto mula berjuang untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan profesional barunya, sambil meragui keputusan yang dibuat untuk menyertai syarikat itu. Walaupun begitu, dia mulai memahami rakan sepasukannya dan mencari kekuatan yang diperlukan untuk mengembangkan kerjayanya dalam badminton.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top