Meizu Teruskan Pengeluaran Telefon Pintar mereka

Meizu Menghentikan Pengeluaran Telefon Pintar Tradisional

Pada suatu hari, Meizu mengumumkan bahawa mereka akan menghentikan pengeluaran telefon pintar dan akan memberi tumpuan kepada peranti fizikal AI. Kini, semasa pelancaran Meizu 21 di Malaysia, mereka mengesahkan bahawa mereka tidak akan lagi menghasilkan telefon pintar tradisional. Selepas siri Meizu 20, semua peranti yang dikeluarkan akan menggunakan Flyme OS yang diintegrasikan dengan AI generatif.

Fokus Pada Pasaran Malaysia

Meizu menunjukkan keseriusan mereka dalam memasuki pasaran Malaysia. Mereka juga merancang untuk memasarkan kaca mata AR MYVU di Malaysia. Dengan FlymeOS, Meizu ingin bersaing dengan Xiaomi HyperOS yang merupakan sistem operasi serbaguna. Selain itu, Meizu berhasrat untuk membangunkan sistem inforia kenderaan berasaskan Flyme.

Pengalaman Penggunaan Ekosistem Lengkap

Pengguna Meizu di Malaysia akan dapat merasai pengalaman penggunaan ekosistem lengkap, dari aksesori hingga telefon pintar dan pelbagai peranti lain. Keputusan Meizu untuk menggantung telefon pintar tradisional turut menunjukkan trend yang bermula dengan Huawei HarmonyOS yang kini diikuti oleh pengeluar peranti lain.

See also  Lazada mengumumkan Pelaksanaan Caj SST 8% Bermula Hari Ini

Hot Takes

  • Meizu menghentikan pengeluaran telefon pintar tradisional dan memberi tumpuan kepada peranti fizikal AI.
  • FlymeOS menjadi fokus Meizu untuk bersaing dalam pasaran Malaysia dan menawarkan sistem inforia kenderaan berasaskan Flyme.
  • Pengguna Meizu di Malaysia bakal menikmati pengalaman penggunaan ekosistem lengkap dari aksesori hingga telefon pintar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top