NVIDIA GTC Kembali dengan Tumpuan Khusus ke atas AI Generatif

NVIDIA GPU Technology Conference (GTC) Kembali dengan Kegembiraan yang Dimenangi

Selepas beberapa tahun terpaksa dibatalkan disebabkan oleh pandemik COVID-19, acara NVIDIA GPU Technology Conference atau NVIDIA GTC akhirnya menyambut kepulangan fizikalnya. Pada tahun lepas, acara ini hanya dijalankan secara dalam talian, tetapi pada tahun ini, ia kembali ke dalam bentuk fizikal di San Jose, California.


Pada 18-21 Mac 2024, acara NVIDIA GTC akan menumpukan perhatian kepada AI generatif. Acara ini akan menyajikan lebih daripada 900 sesi perbincangan, lebih 300 pameran, lebih daripada 20 bengkel teknikal berkaitan dengan AI generatif, serta acara-acara sosial bagi para profesional dalam industri ini.


Pengasasan NVIDIA, Jensen Huang, dijadualkan untuk memberikan ucaptama yang dinanti-nantikan, terutamanya selepas pernyataannya baru-baru ini bahawa pendidikan penekanan lebih baik diberikan kepada kanak-kanak dalam bidang sains, biologi, perubatan, berbanding dengan pengaturcaraan.


Selain teknologi AI generatif, NVIDIA GTC juga mempamerkan pelbagai industri yang berkongsi pengalaman mereka, termasuk dalam bidang perubatan, automotif, realiti maya, dan lain-lain. San Jose Convention Centre, tempat berlangsungnya NVIDIA GTC tahun ini, bakal menjadi pusat kepada ribuan peserta dari pelbagai sektor yang berminat untuk mengemudi industri kecerdasan buatan ke hadapan.

See also  Maksud Telephoto

Selalunya, NVIDIA GTC memberikan tumpuan kepada teknologi untuk aplikasi industri, dan walaupun NVIDIA dikenali dengan kad grafik gaming mereka, jangkaan tidak ada penawaran baru dalam segmen tersebut untuk acara ini.

Hot Takes:

  • Acara NVIDIA GTC berlangsung secara fizikal setelah beberapa tahun hanya dijalankan dalam talian.
  • Fokus utama acara tahun ini ialah pada AI generatif.
  • Pengasas NVIDIA, Jensen Huang, akan memberi ucaptama yang dinantikan.
  • Kehadiran pelbagai industri seperti perubatan, automotif, dan realiti maya turut diperlihatkan.
  • San Jose Convention Centre akan menjadi tuan rumah untuk lebih dari 16,000 peserta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top