Google Tolak Cadangan Kerjasama Bersama Meta Untuk Membangunkan Android XR

Meta Tolak Cadangan Google Untuk Kerjasama Realiti-Terimbuh

Meta pada hari ini telah menolak tawaran untuk bekerjasama dalam arena realiti-terimbuh, dibawah kepimpinan Quest. Peranti yang digunakan adalah beroperasi menggunakan sistem Android sumber terbuka, tanpa keterlibatan perkhidmatan Google.

Berdasarkan laporan terkini, Google telah mendekati Meta dengan cadangan untuk bekerjasama dalam pembangunan platform untuk realiti-terimbuh. Walau bagaimanapun, Meta telah menolak tawaran tersebut dan memilih untuk membangun platform tersebut sendiri.

Meta telah menunjukkan bahawa mereka mempunyai keupayaan untuk memimpin dalam arena ini, dan bekerjasama dengan Google tidak akan memberi manfaat yang signifikan kepada Meta. Sebaliknya, Meta baru-baru ini dikatakan akan berkolaborasi dengan LG untuk menghasilkan peranti realiti-maya yang menggunakan teknologi Meta serta peranti keras LG.

Dengan perkembangan ini, langkah seterusnya Google dalam arena realiti-terimbuh masih menjadi tanda tanya, terutamanya dengan peningkatan minat orang ramai dan penyertaan Apple melalui Apple Vision Pro.

Hot Takes:

  • Meta menolak tawaran kerjasama Google dalam pembangunan realiti-terimbuh.
  • Meta bakal berkolaborasi dengan LG untuk menghasilkan peranti realiti-maya.
  • Masih belum jelas langkah seterusnya Google dalam arena realiti-terimbuh.
See also  Snapdragon 8 Gen 4 Akan Dilancarkan Pada Bulan Oktober Ini

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top