Satya Nadella Datang Ke Kuala Lumpur Untuk Sertai Acara Microsoft Build: AI Day Pada 20 Mac Ini

Perkembangan Cepat Teknologi Kecerdasan Buatan oleh Microsoft

Selama 1-2 tahun terakhir, Microsoft telah melonjakkan pembangunan teknologi kecerdasan buatan dan berkolaborasi dengan syarikat OpenAI untuk mencapai matlamat tersebut. Sebagai hasil daripada kerjasama tersebut, asisten kecerdasan buatan CoPilot telah diperkenalkan ke pelbagai produk perisian Microsoft termasuk Windows 11, Microsoft Office 365, Microsoft Teams, dan lain-lain.

Pada 19 hingga 21 Mac 2024, CEO Microsoft, Satya Nadella akan melawat Asia Tenggara bagi Microsoft Build: AI Day. Beliau akan mengadakan sesi perkongsian ilmu di Jakarta, Kuala Lumpur, dan Bangkok untuk membincangkan kemajuan teknologi kecerdasan buatan yang sedang merambah di peringkat global.

Acara ini bakal berlangsung di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur pada 20 Mac dan Satya Nadella akan memberikan ucaptama serta berkongsi wawasan mengenai kecerdasan buatan serta bagaimana organisasi di negara ini dapat menggunakannya dalam rutin harian.

Microsoft Build: AI Day menyediakan pelbagai aktiviti untuk pendaftaran umum dan syarikat yang ingin memahami lebih lanjut mengenai perkembangan kecerdasan buatan. Antara acara yang disediakan ialah perbincangan panel, hackathon, dan lain-lain.

See also  Dua Jam Tangan Xiaomi Terbaru Akan Dilancarkan di Malaysia pada 7 Mac 2024

Anda boleh mendaftar untuk hadiri Microsoft Build: AI Day melalui pautan ini. Untuk maklumat lanjut, layari Amanz.

Hot Takes:

  • Microsoft mempercepatkan perkembangan teknologi kecerdasan buatan melalui kerjasama dengan OpenAI.
  • Satya Nadella akan berada di Asia Tenggara untuk berbicara tentang kecerdasan buatan dalam acara Microsoft Build: AI Day.
  • Acara tersebut akan berlangsung di Kuala Lumpur pada 20 Mac.
  • Pelbagai aktiviti menarik seperti panel perbincangan dan hackathon akan disediakan di acara ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top