Angka dan OpenAI Berkerjasama untuk Membangunkan Model Kecerdasan Buatan bagi Robot

Figure Menerima Suntikan Dana Pelaburan Baharu

Figure, sebuah syarikat yang memberi tumpuan kepada pembangunan robot, baru-baru ini mengumumkan penerimaan suntikan dana pelaburan baharu daripada Microsoft, OpenAI Startup Fund, NVIDIA, Jeff Bezos, serta Intel Capital. Jumlah dana pelaburan yang diterima adalah sebanyak $675 juta, menjadikan nilai syarikat robot tersebut kini berada pada $2.6 bilion.

Kerjasama Strategik dengan OpenAI

Dengan suntikan dana ini, Figure turut mengumumkan rancangan bekerjasama dengan OpenAI dalam usaha membangunkan model kecerdasan buatan generasi baharu yang dikhaskan untuk kegunaan robot. Langkah ini dijangka mempercepatkan pembangunan robot yang mampu memproses dan berinteraksi menggunakan bahasa manusia secara normal.

Pengkomersialan Robot Dipercepatkan

Figure turut menyatakan hasrat mereka untuk memperkenalkan robot mereka dalam operasi komersil dengan secepat mungkin – dan suntikan dana terkini dijangka akan membantu mewujudkan matlamat tersebut.

Hot Takes:

– Figure menerima suntikan dana pelaburan baharu daripada pelabur utama termasuk Microsoft, OpenAI Startup Fund, NVIDIA, Jeff Bezos, dan Intel Capital.
– Syarikat robot tersebut kini dinilai pada $2.6 bilion berikutan penerimaan dana sebanyak $675 juta.
– Kerjasama strategik dengan OpenAI diumumkan untuk membangunkan model kecerdasan buatan generasi baharu bagi robot.
– Pengkomersialan robot oleh Figure dijangka akan dipercepatkan dengan bantuan suntikan dana pelaburan terkini.

See also  Peranti Mudah Alih Apple iPhone 4 SE Dijangka Akan Dilancarkan Dengan Skrin Penuh, Touch ID Dihapuskan, Menggunakan USB-C

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top