Drama Tentang Hati Dia (TV3)

Drama bersiri “Tentang Hati Dia”, yang diadaptasi dari novel “Kapcai Girl vs Encik Superbike” karya Bunga Amani, akan disiarkan di slot Akasia TV3 mulai 3 Julai 2023. Drama ini akan disiarkan setiap hari Isnin hingga Jumaat, pukul 7.00 malam dan juga boleh ditonton melalui perkhidmatan penstriman iQiyi bermula jam 8 malam di aplikasi iQIYI.

Drama Tentang Hati Dia

  • Episod: 28
  • Tarikh Tayangan: 3 Julai 2023
  • Waktu Siaran: Isnin – Jumaat, 7:00 malam
  • Rangkaian: Akasia TV3 / iQIYI
  • Penulis Skrip: Farhana Fauri
  • Pengarah: Amor Rizan
  • Produksi: Mache All Star United Sdn Bhd
  • Pelakon: Aliff Aziz, Trisha Ooi, Nafiz Muaz, Fazlina Ahmad Daud, Aliah Lee, Nurin Afiqah, Saidah Kamarudin, Sazrin Aizul, Nina Smith, Amir Mirza, Muaz Zabir, Nik Ramly Rejab, Ayu Falizna, Al-Rayyan Ho, Laura Olivia, Ieka Zulkifli, Ziha Salleh

Sinopsis Drama Tentang Hati Dia

Drama ini mengisahkan tentang Tiara, seorang gadis desa yang menghadapi pelbagai cabaran pada usia muda. Dia hamil hasil hubungan sumbangnya dengan Khalid dan ibunya, Fatimah, memaksanya untuk menggugurkan kandungan tersebut. Wafi, kawan baik Khalid, baru pulang dari luar negara dengan niat untuk mengahwini tunangnya, Darina. Namun, Darina meminta pertunangan mereka diputuskan.

See also  Biodata Ezaidi Aziz

Tiara mencari Khalid di ibu kota dengan harapan dia dapat membantu menyelesaikan masalahnya. Sementara itu, Wafi merasa kecewa setelah ditinggalkan oleh Darina. Adakah Tiara dapat menemui Khalid dan menyelesaikan masalahnya? Bagaimana pula dengan Wafi, adakah dia masih dapat menemukan cinta setelah dikhianati?

Ringkasan Novel Tentang Hati Dia

Novel ini mengisahkan tentang pertemuan antara Tiara dan Syed Wafi yang berakhir dengan ikatan suci. Wafi selalu mencemuh Tiara, tetapi dia sebenarnya mencari perhatian dari Tiara. Wafi berharap Tiara dapat membalas cintanya, tetapi Tiara memiliki rahsia yang membuatnya menolak cinta Wafi. Adakah Wafi dapat menunggu dan mendapatkan cinta Tiara? Apakah rahsia yang disimpan Tiara?

Tiara, seorang gadis desa yang sederhana, terpaksa menghadapi cabaran hidup yang tidak pernah dia bayangkan sebelumnya. Dia hamil hasil hubungan sumbangnya dengan Khalid, dan ibunya, Fatimah, memaksanya untuk menggugurkan kandungan tersebut. Tiara merasa terpukul dan buntu, namun dia tidak berputus asa. Dia berusaha mencari Khalid di ibu kota dengan harapan dia dapat membantu menyelesaikan masalahnya.

See also  Maksud Jedag Jedug

Sementara itu, Wafi, kawan baik Khalid, baru pulang dari luar negara dengan niat untuk mengahwini tunangnya, Darina. Namun, Darina meminta pertunangan mereka diputuskan. Wafi merasa kecewa dan hancur, namun dia berusaha untuk menerima kenyataan pahit tersebut.

Tiara dan Wafi, dua insan yang berbeza latar belakang, berbeza nasib, namun mereka berdua berada di persimpangan yang sama dalam hidup mereka. Mereka berdua merasa kecewa, terluka dan buntu. Namun, mereka berdua tidak menyerah dan terus berjuang untuk mencari jalan keluar dari masalah mereka.

Adakah Tiara dapat menemui Khalid dan menyelesaikan masalahnya? Bagaimana pula dengan Wafi, adakah dia masih dapat menemukan cinta setelah dikhianati? Hanya masa yang dapat menjawab semua pertanyaan ini. Drama “Tentang Hati Dia” ini pasti akan membuat anda terpaku di depan televisyen. Jangan lepaskan peluang untuk menonton drama ini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top