Microsoft Copilot Mampu Merumuskan Pelbagai Jenis Dokumen

Kemampuan Baharu Copilot Menerima Fail untuk Dianalisis

Banyak perkhidmatan AI kini dapat membaca fail yang dimuat naik oleh pengguna untuk tujuan analisis. Adobe Acrobat baru-baru ini telah menguji ciri membaca fail PDF, sementara Claude memperkenalkan model bahasa raya baharu untuk merumuskan fail pengguna. Kini, Microsoft Copilot juga telah memperluaskan keupayaannya untuk menerima fail dari pengguna.


Copilot kini mempunyai kemampuan untuk menerima fail yang diunggah oleh pengguna atau melalui seret dan lepas. Selepas menerima fail tersebut, Copilot akan menganalisis keseluruhan dokumen untuk menyusun rumusan, mengekstrak data penting, atau mencari maklumat yang diperlukan tanpa perlu pengguna membaca keseluruhan dokumen tersebut.


Kemampuan baru ini akan diperkenalkan secara berperingkat kepada semua pengguna. Menariknya, Microsoft memperluaskan ciri ini bukan hanya untuk Windows sahaja, malah pengguna pelayar web Edge juga boleh menggunakan ciri serupa. Namun, pada ujian awal, penggunaan ciri baharu ini masih terhad. Kita semua menanti untuk melihat perkembangan ini.

Sumber: Amanz

Hot Takes:

  • Copilot sekarang menerima fail untuk dianalisis dari pengguna.
  • Kemampuan baru ini berlaku tidak hanya untuk Windows, malah Edge juga.
  • Pengguna akan mendapat akses kepada ciri ini secara berperingkat.
See also  Morris II: Memanfaatkan Perkhidmatan AI Untuk Serangan Komputer Dan Penyebaran Perisian Hasad

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top