Biodata Hafiz Mahamad, Pengasas Bersama AINAA Beauty dan Suami kepada Syafiqah Aina

Biodata Hafiz Mahamad dan Latar Belakang

Abdul Hafiz Harisuddin Mahamad, atau lebih dikenali sebagai Hafiz Mahamad, adalah seorang usahawan dan personaliti media sosial yang meningkat naik di Malaysia. Beliau berusia 30 tahun dan lahir pada 28 Ogos 1993 di Kelantan. Sebagai anak sulung dalam keluarga yang mempunyai dua adik beradik, Hafiz menamatkan pendidikan Diploma Perakaunan di Politeknik Muadzam Shah, Pahang.

Kehidupan Perkahwinan dan Keluarga

Beliau berkahwin dengan Nursyafiqah Aina Abdul Wahab, seorang usahawan dan personaliti media sosial terkenal, pada 24 November 2017. Pasangan ini telah dikurniakan dua orang anak; seorang perempuan bernama Raisya Arisa dan seorang lelaki bernama Rayqal Arees. Majlis perkahwinan mereka telah menarik perhatian ramai dan dijuluki sebagai ‘Wedding Of The Year’.

Pencapaian dan Kehidupan Peribadi

Hafiz dan isterinya, Syafiqah, adalah pengasas bersama AINAA Beauty, sebuah jenama produk kecantikan yang fokus pada penjagaan kulit. Pasaran produk ini telah berkembang ke beberapa negara termasuk Malaysia, Singapura, Brunei, Indonesia, dan Thailand. Selain itu, beliau juga dikenali kerana kejutan-kejutan istimewa yang diberikan kepada isterinya, termasuk menyewa limosin putih dan memberikan kereta Honda Civic berwarna merah sebagai hadiah.

See also  Drama Racun Rihanna (TV3)

Kontroversi dan Isu

Pada tahun 2022, Hafiz mengungkapkan bahawa isterinya mengalami penyakit misteri yang dipercayai disebabkan oleh sihir. Isu ini telah mencetuskan pelbagai reaksi dari netizen. Selain itu, beliau juga pernah menjadi tumpuan kerana keputusannya untuk berkongsi video pengurusan jenazah sahabat baiknya yang meninggal dunia, yang mendapat reaksi bercampur dari netizen.

Kehidupan Media Sosial dan Pengikut

Hafiz mempunyai pengikut sebanyak 1.4 juta di kedua-dua platform TikTok dan Instagram. Beliau juga telah dicalonkan dalam kategori Digital Influencer Tergempak di acara Gempak Most Wanted Awards 2022.

Fakta Menarik

“Kejayaan Demi Kebahagiaan” adalah ungkapan yang menjadi misi utama dalam perjuangan Hafiz. Beliau juga pernah meraih Anugerah Dekan semasa menuntut di Politeknik.

Selain itu, pada permulaan tahun 2023, beliau telah diberikan sebuah kereta Ferrari berwarna merah oleh isterinya sebagai hadiah istimewa.

Kesimpulan

Hafiz Mahamad adalah seorang usahawan dan personaliti media sosial yang telah mencapai banyak kejayaan dalam hidupnya. Dengan kehadiran yang semakin meningkat naik di media sosial dan industri hiburan, masa depan beliau tampaknya cerah dan penuh dengan peluang.

See also  Drama Cik Misi 123 (Astro Ria)

Semoga artikel ini memberikan anda gambaran yang lebih mendalam tentang Hafiz Mahamad.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top