Drama Badai Semalam

Tontonan drama adaptasi novel ‘Badai Semalam’ karya Khadijah Hashim akan disiarkan di saluran RTM. Drama bersiri arahan Osman Ali, menampilkan Sweet Qismina, Adam Lee, dan Halim Radzi sebagai pelakon utama.

Badai Semalam
Episod: 26
Tarikh Tayangan: 2024
Rangkaian: RTM
Penulis Skrip: Naza Manas
Pengarah: Osman Ali
Produksi: Odissi Creative

Watak Pelakon
– Sweet Qismina sebagai Mazni
– Adam Lee sebagai Karim
– Halim Radzi sebagai Zaki
– Razman Mahayuddin sebagai Rozman
– Fadilah Mansor sebagai Mak Bibah
– Izzul Faiq sebagai Asri
– Anwar Rusdini sebagai Iqbal
– Qaidah Marha sebagai Angela
– Carolyne Kamba sebagai Alina
– Nizam Kama sebagai Cikgu Halim

Sinopsis Badai Semalam
Kisah seorang gadis remaja, Mazni, yang tinggal bersama ibunya di rumah Encik Haris. Ibunya, Mak Bibah, dulunya bekerja sebagai pembantu keluarga Encik Haris dan Cik Rohana. Mazni terpaksa berhenti sekolah untuk bekerja demi membiayai ubat ibunya yang sakit. Mazni rapat dengan Zaki, seorang pelajar perubatan di Universiti Singapura.

See also  Filem Doh (2023)

Suatu hari, Karim, anak Encik Haris, terlibat dalam kemalangan jalan raya dan dimasukkan ke hospital. Hanya Mazni yang setia menemani Karim di hospital. Sementara Karim terbaring lemah di hospital, dia mulai menyedari kesilapannya dan mula memendam perasaan cinta terhadap Mazni.

Mazni pula terpaksa berdepan dengan pilihan antara Zaki dan Karim. Akhirnya, Mazni menerima cinta Karim dan mereka berdua mendirikan rumah tangga. Namun, kebahagiaan mereka digugat oleh kesusahan dan ujian. Bagaimanakah Mazni akan terus mengharungi liku-liku kehidupan yang penuh dengan cabaran ini?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top