Biodata Darling Ngasri

Kandungan

 1. Biodata Darling Ngasri
 2. Latar Belakang Keluarga
 3. Karier dalam Seni
 4. Penerbitan dan Lakonan
 5. Kehidupan Peribadi

Darling Ngasri adalah seorang pelakon, penerbit, artis rakaman suara, dan usahawan yang dikenali dalam industri hiburan Malaysia. Dengan latar belakang keluarga yang terkenal dalam dunia seni, Darling telah membuktikan dirinya sebagai seorang artis yang berbakat dan berjaya dalam pelbagai bidang

Biodata Darling Ngasri

Nama Sebenar Nasreen binti Ngasri
Nama Komersial Darling Ngasri
Umur 40 tahun (2023)
Tarikh Lahir 2 Jun 1983
Asal Kuala Lumpur, Malaysia
Keluarga Anak keempat daripada enam orang adik beradik
Pendidikan Diploma Jurusan Perniagaan
Pekerjaan Pelakon, Penerbit, Artis Rakaman Suara, Usahawan
Instagram @darlingasri

Latar Belakang Keluarga

 • Keluarga Seni: Darling adalah anak kepada pasangan penyiar dan pelakon, Ngasri Sain dan Habibah Jaafar. Dia juga adik kepada aktor Naszeli Ngasri (Boy Ngasri) dan Nasrizal Ngasri (Bell Ngasri), serta kakak kepada aktres Naszriah Ngasri (Anne Ngasri).
 • Adik Beradik: Selain itu, Darling mempunyai dua orang adik-beradik lain, Nasliza Ngasri dan Nassuhada Ngasri, yang merupakan seorang “anak istimewa.”
 • Bapanya, Legenda Penyiaran: Ngasri Sain, adalah seorang juruhebah terkenal dengan suara emas, yang pernah menjadi suara latar iklan popular di radio dan stesen TV.
See also  Drama Langkah Terakhir Pak Ngah (TV1)

Karier dalam Seni

 • Permulaan Karier: Darling bersama dua adik-beradiknya, Bell dan Anne, memulakan langkah dalam dunia seni sebagai pelakon iklan pada tahun 1988. Sejak itu, mereka telah mencatatkan kemunculan dalam lebih 200 drama televisyen.
 • Ibu sebagai Pengurus: Ibu mereka, Habibah, memainkan peranan penting dalam mengatur jadual sesi penggambaran dan pendidikan mereka.
 • Penerbitan: Darling menerusi syarikat penerbitannya, NS Star Sdn Bhd, mula aktif dalam menerbitkan pelbagai drama yang ditayangkan di saluran RTM sejak tahun 2010.

Penerbitan dan Lakonan

 • Drama Terbitan: Antara drama terbitan produksi NS Star adalah “Hero,” “Sesegar Nailofar,” “Mencari Kiblat Cinta,” “Fateema Az Zahra,” “Budak Takraw,” “Cinta Shanxi,” “Airmata Xinjiang,” “Mencari Mubarakh,” “Cinta Viral,” dan “Cinta Pedia,” termasuk filem “Hero: Jangan Bikin Panas.”
 • Lakonan: Drama-drama lakonan oleh Darling yang mencuri perhatian penonton termasuk “Demi,” “Prahara,” “Wad 04,” “Mencari Kiblat Cinta,” dan “Alamak Lagi Lagi Dia,” termasuk filem “Perempuan, Isteri & …”

Kehidupan Peribadi

 • Perkahwinan: Darling berkahwin dengan Nur Azlin Rahmat pada 30 Mei 2009, dan mereka dikurniakan seorang anak lelaki bernama Nur Nashrullah pada 21 Mei 2011.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top