Biodata Nabil Jeffri: Suami Pelakon Raysha Rizrose

Biodata Nabil Jeffri

Muhammad Nabil Jan Al Jeffri, lebih dikenali sebagai Nabil Jeffri, kini telah menjadi suami kepada pelakon Raysha Rizrose. Mereka berdua dinikahkan oleh bapa Raysha, Mohd Fariz Arshad, dan disahkan oleh Ustaz Muhammad Fairudz Saderi dari Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI).

Majlis ini berlangsung di Grand Hyatt Hotel, Kuala Lumpur, dengan kehadiran sekitar 200 tetamu. Mas kahwin yang diberikan adalah RM2,222, dan kedua-dua pihak telah bertukar tujuh dulang hantaran, walaupun jumlah wang hantaran tidak diumumkan atas permintaan keluarga.

Fakta Menarik Nabil Jeffri

  1. Nabil Jeffri lahir di Kuala Lumpur pada 24 Oktober 1993 dan kini berusia 30 tahun.
  2. Dia adalah anak sulung dalam keluarga yang terdiri daripada tiga adik beradik lelaki.
  3. Nabil menuntut di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Damansara Utama, Petaling Jaya, Selangor.
  4. Dia mempunyai lebih dari 71,300 pengikut di Instagram dengan nama pengguna @nabiljeffriofficial.

Kerjaya & Kehidupan Peribadi

Nabil Jeffri adalah seorang pelumba kereta profesional yang terkenal di Malaysia. Dia telah bergelumang dalam pelbagai acara sukan bermotor, termasuk Formula 2. Nabil dan Raysha berkenalan melalui Twitter sejak tahun 2013 dan akhirnya bertunang pada 22 Disember 2022 di Tropicana Golf & Country, Petaling Jaya, Selangor. Mereka kemudian menikah pada 22 Februari 2023.

See also  Sepahtu Reunion Live 2023 - Watak Elly Mazlein

Pencapaian dalam Karier

  1. Nabil telah berkecimpung dalam pelbagai acara sukan bermotor, termasuk Formula BMW Pacific, JK Racing Asia Series, dan FIA Formula 2.
  2. Dia telah memenangi beberapa anugerah dan penghargaan dalam karier sukan bermotornya.

Semoga artikel ini memberikan anda gambaran yang lebih jelas tentang Nabil Jeffri, suami kepada Raysha Rizrose dan pelumba kereta terkenal di Malaysia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top