Fakta Menarik & Biodata Hafidz Roshdi

Biodata Hafidz Roshdi

Hafidz Roshdi, seorang pelakon dan model Malaysia, telah menjadi perhatian media kerana isu rumah tangganya dengan bekas isteri, Nurul Shuhada Mat Shukri, dan Athira Yuhada. Hafidz memulakan perjalanan karier seninya sebagai finalis dalam Hero Remaja 2011/2012, bersama pelakon lain seperti Fattah Amin dan Syafiq Kyle.

Kerjaya

Dia lebih banyak berlakon dalam drama TV daripada filem. Antara drama yang telah dia bintangi adalah “Tundukkan Playboy Itu” dan “Mr. Donat Karamel”. Selain itu, dia juga pernah berlakon dalam filem “Pusaka” pada tahun 2019. Hafidz mempunyai lebih dari 1.4 juta pengikut di Instagram dan 243,200 pengikut di TikTok.

Fakta Unik dan Kehidupan Peribadi

Hafidz sering dibandingkan dengan penyanyi Akim Ahmad dan Sharul Kamal kerana wajah mereka yang serupa. Dia juga aktif dalam kegiatan sukan dan seni bela diri Muay Thai. Hafidz telah berkahwin dengan Nurul Shuhada pada 30 April 2016 dan mempunyai dua anak, tetapi mereka telah bercerai pada 22 Februari 2023.

See also  Drama Projek: Exit

Projek Mendatang

Hafidz akan muncul dalam drama adaptasi novel “My Mr Blind Date” dan akan berlakon bersama pelakon-pelakon lain yang terkenal.

Semoga artikel ini memberikan anda gambaran yang lebih jelas tentang Hafidz Roshdi, seorang pelakon yang sedang menjadi perhatian awam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top