Biodata Qistina Lim: Isteri Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan

Biodata Qistina Lim

  • Nama Penuh:Puan Sri Qistina Lim
  • Usia: Sekitar 50 tahun, tetapi maklumat tepat masih belum diketahui
  • Tarikh dan Tempat Lahir: Maklumat ini masih belum disahkan
  • Pendidikan: Menamatkan pendidikan di Malaysia, tetapi institusi atau bidang studi tidak diketahui
  • Pekerjaan: Tidak diketahui
  • Kewarganegaraan: Malaysia
  • Agama: Islam

Pernikahan dan Sorotan Media

Kehidupan peribadi Qistina Lim menjadi tumpuan media dan netizen apabila dia berkahwin dengan Musa Hassan, bekas Ketua Polis Negara Malaysia, pada 24 September 2023. Majlis pernikahan ini diadakan di sebuah hotel mewah di Shah Alam, Selangor.

Sebelum ini, Musa Hassan berpisah dengan bekas isterinya selepas Elly Afizahwati Abdul Jalil, 42 tahun telah memfailkan permohonan cerai di Mahkamah Rendah Syariah pada 30 Mac 2023 lalu.

Musa Hassan adalah seorang individu yang juga cukup dikenali, bukan sahaja kerana peranannya sebagai Ketua Polis Negara dari September 2006 hingga September 2010 tetapi juga kerana penglibatannya dalam berbagai aspek kehidupan sosial dan akademik.

Dia pernah menjadi ahli Lembaga Pengarah Universiti Sains Islam Malaysia dan berkhidmat selama 40 tahun dalam Polis Diraja Malaysia.

See also  Biodata Syafiqah Aina

Majlis Perkahwinan

Seorang individu dipercayai adik Musa Hassan iaitu Mohammad Izzat Hassan turut berkongsi gambar-gambar majlis perkahwinan tersebut dalam laman Facebook miliknya. Beliau turut bersyukur dan mengucapkan tahniah kepada pasangan mempelai berkenaan.

“Anda sentiasa menjadi idola, penasihat, pemimpin dan abang saya. Selamat datang kak long Puan Sri Qistina ke dalam keluarga kami.

“Semoga mendapat mawaddah, rahmah dan kekal sehingga ke jannah. Amin ya rabbal alamin,” katanya.

Selain itu, pendakwah selebriti, Datuk Tuan Asmawi Tuan Umar turut membuat siaran langsung Facebook yang berdurasi 2 minit 18 saat berkaitan majlis resepsi itu.

“Majlis Perkahwinan Tan Sri Musa Hassan & Puan Sri Qistina Lim,” katanya menerusi akaun media sosialnya itu. Beberapa pengguna Facebook yang menonton siaran langsung itu mengucapkan tahniah dan mendoakan rumah tangga pasangan itu berkekalan.

“Selamat pengantin baharu kepada Tan Sri Musa Hassan. Tan Sri yang paling saya minat dari dulu sehingga sekarang.”

“Kirim salam saya kepadanya,” kata NoorAini Ismail.

“Selamat pengantin baharu Tan Sri dan Puan Sri,” kata Hasmah Abu.

Kehidupan Selepas Pernikahan

Pernikahan ini tidak sahaja membawa perubahan dalam kehidupan Qistina Lim tetapi juga menambahkan lagi lapisan kompleksiti dalam persepsi publik terhadapnya.

See also  Fakta & Biodata Ungku Ismail Aziz: Suami Nad Zainal

Walaupun usianya diperkirakan sekitar 50 tahun, tetapi maklumat tepat mengenai usia atau tarikh lahirnya masih menjadi misteri. Selain itu, maklumat mengenai kehidupan awal, pendidikan, dan latar belakang etniknya juga masih belum diketahui dengan pasti.

Media Sosial dan Kehadiran Dalam Dunia Maya

Hingga kini, maklumat mengenai kehadiran Qistina Lim di media sosial seperti Instagram masih belum diketahui. Ini menambahkan lagi misteri mengenai kehidupan peribadi wanita yang telah menjadi tumpuan media ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top