Biodata Tracie Sinidol, Pelakon Baru Wajah Mirip Mira Filzah dan Diana Danielle

Biodata Tracie Sinidol

Tracie Sinidol, yang kini berusia 22 tahun pada 2023, merupakan seorang Sabahan dari Keningau. Dia merupakan anak kelima dalam sebuah keluarga besar yang terdiri daripada sebelas adik-beradik. Tracie telah menamatkan pendidikan tingkatannya dengan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan dikenali di media sosial melalui akaun Instagramnya @traciesinidol_official dan TikTok @traciesinidol.

Asal Usul

Dia adalah anak kepada Sinidol Stimin dan Veronica Tajin, dan berketurunan Murut dan Dusun. Tracie mendapat pendidikan menengahnya di SMK Keningau Dua dan pernah meraih kejuaraan dalam pertandingan kecantikan Unduk Ngadau Tambunan. Dia juga mendapat perhatian kerana kemiripan wajahnya dengan beberapa selebriti terkenal, termasuk Mira Filzah dan Diana Danielle.

Pencapaian Kerjaya

Tracie telah mencapai kejayaan besar pada tahun 2022 apabila dia memenangi program realiti “Pencarian Dewi Remaja 2022”, dengan ganjaran wang tunai sebanyak RM10,000 dan sebuah trofi. Selain itu, dia telah diberi peluang untuk berlakon dalam berbagai drama dan telefilem. Salah satu daripada projek terbarunya adalah drama bersiri di TV3 bertajuk “Luruhnya Bunga Cinta”, di mana dia memegang peranan utama.

See also  Maksud Jedag Jedug

Fakta Tambahan

Dia mempunyai ketinggian sekitar 159 cm dan pada mulanya mempunyai keinginan untuk menjadi seorang guru. Dia juga meminati makanan tradisional seperti tuhau dan lada putih. Dia mempunyai bakat dalam pelbagai bidang termasuk lakonan, nyanyian, dan tarian.

Masa Depan

Tracie berhasrat untuk beraksi dalam filem bergenre aksi dan berkeinginan untuk berkolaborasi dengan aktor-aktor terkenal seperti Datuk Adi Putra dan Meerqeen.

Semoga biodata ini memberi anda pandangan yang lebih mendalam tentang Tracie Sinidol, pelakon yang sedang meningkat naik dari Sabah.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top