Biodata Aisar Khaled – Pelakon & Personaliti TikTok

Biodata Aisar Khaled

Aisar Khaled, yang telah mencapai usia 22 tahun pada tahun 2023, adalah anak kepada Khaled Kamel dan Roslina Abdul Rashid. Dia menuntut di sebuah kolej swasta di Sentul, Kuala Lumpur, dalam bidang Diploma Pengurusan Pemasaran.

Kehidupan dan Karier

Aisar Khaled mula dikenali ramai apabila dia memberikan sebuah motosikal Yamaha LC kepada Muhammad Shahrul Shah Abu Bakar, seorang penghantar makanan yang motosikalnya telah disita oleh JPJ. Aisar menemui Muhammad Shahrul di Sepang, Selangor, dalam tempoh kurang dari 24 jam dan memberikannya kejutan itu. Tindakan Aisar ini mendapat sambutan hangat dari netizen.

Prestasi Media Sosial

Aisar telah membangun reputasinya di media sosial dengan lebih dari 3.7 juta pengikut di TikTok, 738,000 pengikut di Instagram, dan 470,000 pelanggan di YouTube. Dia memulakan karier sebagai peniaga jalanan yang menjual baju Melayu dan minuman air boba. Kini, dia mempunyai 15 pekerja di bawah pengurusan perniagaannya.

Hartanah dan Perniagaan

Pada usia 22 tahun, Aisar memiliki sebuah kondominium mewah di Kuala Lumpur bernilai RM1 juta dan sebuah rumah teres tiga tingkat di Selangor bernilai RM1.5 juta, yang dia gunakan sebagai pejabat.

See also  Drama Beautiful Love Revenge (Astro Ria)

Keterlibatan dalam Industri Hiburan

Aisar juga telah berlakon dalam beberapa drama dan filem popular, termasuk “Lelaki Lingkungan Cinta”, “Suri Hati”, “Villa Kristal”, “Chandelier”, “Cerita Hantu Asrama”, “Jeriji Patin”, “Misteri Wak Leman dan Ijam”, “Gila Gusti” dan “Hantu Ke Lima”.

Karya Muzik

Dia juga berpartisipasi dalam video muzik untuk lagu “Aksara Cinta” oleh Wani Kayrie, yang dikeluarkan pada tahun 2020.

Inisiatif Amal

Aisar mengagihkan sekitar RM60,000 setiap minggu kepada peminatnya melalui media sosial, termasuk hadiah berupa motosikal dan kereta.

Semoga artikel ini memberikan anda maklumat yang lebih mendalam tentang Aisar Khaled, seorang personaliti TikTok yang sedang meningkat naik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top