Biodata Yasmin Khalid, Pelakon Drama Hati Tanpa Rasa (TV3)

Siapakah Yasmin Khalid? Beliau merupakan seorang pelakon, peguam, dan model sambilan Malaysia yang sedang mencuri perhatian melalui penampilannya dalam drama berepisod, “Hati Tanpa Rasa,” yang disiarkan dalam slot Samarinda TV3.

Yasmin Khalid berkongsi pentas dengan nama-nama terkenal seperti Redza Rosli, Scha Elinnea, Ayra Messi, Azim Yusof, Khalida Balqis, dan Syarafi Sudarmaji.

Mari kenali dengan lebih dekat tentang aktress ini:

Biodata Yasmin Khalid

 • Nama Komersial: Yasmin Khalid
 • Umur: 27 tahun (2023)
 • Asal: Johor
 • Pendidikan: Jurusan Undang-Undang, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM)
 • Kerjaya: Pelakon, Peguam, Model Sambilan
 • Instagram (IG): @yasminkhalid

Latar Belakang

 1. Berkelulusan dalam Jurusan Undang-Undang: Yasmin memegang kelulusan dalam bidang undang-undang dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).
 2. Pembabitan Sebagai Model: Keterlibatannya sebagai model bermula semasa menuntut di universiti dengan tujuan untuk menyara pembelajaran pada tahun kedua.
 3. Kariernya Sebagai Model: Yasmin telah menjadi model untuk iklan televisyen termasuk untuk jenama McDonald’s, Celcom, dan Jatova Aero Private Jet.
 4. Pengalaman Drama Sebelumnya: Sebelum ini, Yasmin telah membintangi drama berepisod “Do You Love Me, Captain?” bersama pelakon seperti Ali Reza Kavoossi, Sharifah Rose, Syainie Aida Shuhaimi, Izzendra, Hazeeq Dean, Asyraf Nasir, Azim Yusof, Daniel Fong, Tisya, dan Ayuni Hashim.
 5. Peranan Terkini: Dalam siri terbarunya, “Hati Tanpa Rasa,” adaptasi novel “Heartless” karya Ateen Khalid, Yasmin berakting bersama pelakon-pelakon seperti Redza Rosli, Scha Elinnea, Ayra Messi, Azim Yusof, Khalida Balqis, Said Ismail, Amy Nur Tinie, Syarafi Sudarmaji, dan Shakira Stephen.
See also  Biodata Kimberly Chuah, Pelakon Drama Pemburu Rahsia (TV3)

Fakta Menarik Yasmin Khalid

 1. Pemenang The Face Of Healthy Beauty Guardian Malaysia 2019: Yasmin pernah memenangi gelaran The Face Of Healthy Beauty Guardian Malaysia pada tahun 2019.
 2. Duta Jenama SimplySiti: Beliau bergelar duta jenama untuk SimplySiti, produk kosmetik yang diusahakan oleh penyanyi terkenal, Datuk Seri Siti Nurhaliza.
 3. Inspirasi Fesyen: Yasmin mengambil inspirasi fesyennya daripada tokoh terkenal seperti Meghan Markle, Amal Clooney, dan Queen Rania of Jordan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top