Fakta & Biodata Ubai MZ (Ubaidillah) – Suami Shila Amzah

8 Fakta & Biodata Ubai MZ (Ubaidillah)

1. Identiti dan Umur

Muhammad Ubaidillah bin Mohd Zulkefli, atau lebih dikenali sebagai Ubai MZ, dilahirkan pada 10 Januari 1998 dan kini berusia 25 tahun pada tahun 2023.

2. Personaliti TikTok dan Keluarga

Ubai terkenal sebagai personaliti TikTok dan Instagram. Beliau merupakan anak kepada pasangan Mohd Zulkefli Yusoff dan Rohani Jamal.

3. Pendidikan

Beliau adalah graduan dari Politeknik Merlimau Melaka.

4. Aktif dalam Acara Larian

Semasa zaman persekolahannya, Ubai aktif dalam acara larian, dan Shila pernah memaparkan beberapa pingat yang dimenangi oleh Ubai di Instagram.

5. Pengacara Program Hiburan

Ubai mencipta nama dalam dunia hiburan menerusi program “Borak Dulu Baru Kamu” di portal Astro Gempak, berbual bersama beberapa artis popular tempatan.

6. Kehilangan Keluarga

Adik Ubai, Muhammad Azrullah Mohd Zulkefli, meninggal dunia akibat kemalangan pada Mei 2023, diikuti pemergian ibunya, Rohani, yang meninggal akibat kanser ovari pada Julai 2023.

7. Perkahwinan dengan Shila Amzah

Ubai dan Shila melangsungkan pernikahan mereka pada 5 Ogos 2023 selepas bertunang pada Mei 2023. Shila pernah berkahwin sebelum ini dan mempunyai seorang anak lelaki.

See also  Drama Menantu Dari Amsterdam

8. Pembedahan Ketumbuhan

Pada Mei 2023, Ubai menjalani pembedahan membuang ketumbuhan di kepalanya. Ketumbuhan tersebut telah disedari sejak tiga tahun lalu dan perlu dibuang segera.

Penutup

Ubai MZ, suami baru penyanyi terkenal Shila Amzah, adalah seorang selebriti dalam dunia hiburan Malaysia. Dari personaliti TikTok hingga pengacara program hiburan, beliau telah menarik perhatian ramai. Perkahwinannya dengan Shila menambahkan daya tarikan kepada profilnya, dan banyak mata tertuju kepada pasangan ini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top