Fakta dan Biodata Siti Hariesa – Pelakon Drama Rajuk Karina (TV3)

8 Fakta Menarik Tentang Siti Hariesa

1. Anak Perempuan Tunggal

Siti Hariesa merupakan anak perempuan tunggal dalam keluarganya, dikelilingi oleh adik-beradik lelaki.

2. Pendidikan

Hariesa menamatkan pengajian Diploma Pengurusan di Management and Science University (MSU), Shah Alam, Selangor.

3. Permulaan Karier

Penglibatan Hariesa dalam dunia seni bermula secara kebetulan apabila beliau menyertai uji bakat Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL) 2019 semasa menjadi mahasiswi di MSU.

4. Drama Pertama

Drama pertama yang menampilkan Hariesa adalah siri mini “Voice Note,” sebuah drama misteri thriller yang disiarkan dalam slot Samarinda TV3 pada tahun 2019.

5. Penyampai Trofi ABPBH

Hariesa diundang sebagai penyampai trofi dalam malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) Ke-35, bersama Meerqeen dan Sherry Alhadad.

6. Pilihan Kerjaya Alternatif

Sekiranya tidak dalam bidang seni, Hariesa mungkin menjadi pensyarah Bahasa Inggeris.

7. Inspirasi Fesyen

Hariesa mengambil inspirasi kecantikan dan fesyen daripada Devon Lee Carlson, seorang pempengaruh fesyen dan bintang YouTube dari Amerika.

See also  Biodata Aisar Khaled - Pelakon & Personaliti TikTok

8. Projek Terkini

Hariesa menyertai drama episod “Rajuk Karina,” yang akan ditayangkan dalam slot Akasia TV3. Beliau juga akan muncul dalam siri “Perempuan Ilmu Hitam,” eksklusif di platform Tonton.

Info Tambahan

Pelakon berusia 25 tahun ini dikatakan memiliki wajah yang hampir serupa dengan aktres Siti Khadijah Halim. Hariesa mula dikenali melalui Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL) 2019 dan kini menjadi wajah yang dikenali dalam kalangan peminat drama tempatan.

Penutup

Siti Hariesa adalah contoh kejayaan dalam industri seni, dengan bakat yang semakin diterima dan dihargai oleh penonton. Dari permulaan karier yang tidak dirancang hingga menjadi pelakon yang semakin laris, Hariesa telah membuktikan kebolehannya dalam bidang lakonan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top