Filem MagiK (2023) – Sebuah Karya Fantasi Inspirasi

Pengenalan Filem MagiK (2023)

Filem MagiK, sebuah produksi dari 42nd Pictures Sdn Bhd, akan memulakan tayangannya di seluruh pawagam Malaysia pada 30 November 2023. Filem ini diarahkan oleh Yasu Tanaka, seorang pengarah dari Jepun. Filem ini menampilkan pelakon-pelakon ternama seperti Beto Kusyairy, Nadia Aqilah, Nam Ron, Ruminah Sidek, Roy Azman, Kamarul Eqifshah, dan bintang cilik Qisya Hairulzain.

Sinopsis Filem MagiK

MagiK berkisar tentang Kit, seorang gadis pekak berusia 7 tahun yang tinggal di sebuah kampung terkenal dengan fenomena kelip-kelip. Keluarganya menghadapi masalah kewangan, terutama bapanya yang bekerja sebagai pendayung, membawa pelancong untuk melihat kelip-kelip. Walaupun ibunya ingin Kit mempelajari bahasa isyarat dan bersekolah, Kit lebih suka hidup dalam dunianya sendiri, dikelilingi oleh alam semula jadi. Namun, kehidupan Kit berubah apabila beliau bertemu dengan seekor kelip-kelip yang seolah-olah dapat berkomunikasi dengannya.

Tarikh Penting

Filem ini akan ditayangkan pada 30 November 2023 dan naskahnya ditulis oleh Yasu Tanaka sendiri. Produksi filem ini dijalankan oleh 42nd Pictures Sdn Bhd. Pelakon-pelakon yang terlibat dalam filem ini adalah Beto Kusyairy, Nadia Aqilah, Qisya Hairulzain, Nam Ron, Ruminah Sidek, Roy Azman, dan Kamarul Eqifshah.

See also  Biodata Sally Who (Sally Whoo), Personaliti TikTok Malaysia

Kesan dan Harapan

Filem ini dijangka mendapat sambutan baik untuk sebuah filem dalam genre drama, keluarga, dan fantasi. Dengan barisan pelakon yang hebat dan jalan cerita yang unik, banyak yang menaruh harapan tinggi terhadap filem ini. Apakah filem ini akan menjadi fenomena baru dalam industri filem Malaysia? Hanya masa yang akan menentukan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top