Drama Melastik Ke Hatimu 2 (TV3)

Info Drama Melastik Ke Hatimu 2

Drama komedi romantik yang telah memenangi hati ramai, “Melastik Ke Hatimu,” kini kembali dengan musim keduanya. Drama ini akan mula disiarkan pada 16 September 2023, setiap hari Khamis hingga Sabtu, pukul 9.00 malam di slot Lestary TV3. Produksi ini adalah hasil kerjasama Orangetree Production Sdn Bhd dan diarahkan oleh Zamri Zakaria.

Skrip drama ini ditulis oleh Siti Solehah Abdul Ghani. Pelakon-pelakon yang akan memeriahkan drama ini termasuklah Janna Nick, Andi Bernadee, Afifah Nasir, Wani Kayrie, Hafidz Roshdi, Dato’ Jalaluddin Hassan, dan banyak lagi.

Sinopsis Drama Melastik Ke Hatimu 2

Kehidupan Pasca-Kejayaan

Pasangan Ziyyad dan Haura kini menikmati kehidupan yang lebih baik berbanding sebelumnya. Ziyyad telah berjaya dalam bidang perniagaan dan dinobatkan sebagai salah satu Usahawan Muda Malaysia 2021. Dia kini memiliki lebih dari 20 cawangan pasaraya. Haura pula telah menjadi seorang influencer media sosial yang cukup dikenali.

Dugaan dalam Rumah Tangga

Namun, kebahagiaan ini tidak kekal lama. Fatin, adik Haura, ingin menjalankan latihan industri di syarikat milik Ziyyad. Walaupun Ziyyad pada mulanya enggan, dia akhirnya terpaksa bersetuju setelah Fatin mengadu kepada ibu mereka, Mak Limah. Haura, yang tidak mahu mengulangi kesilapan masa lalu, menetapkan syarat-syarat tertentu kepada Ziyyad.

See also  Biodata Farhan Shah, Peserta Big Stage 2023

Konflik dan Kecurigaan

Kesibukan Haura dalam dunia media sosial mulai mengganggu perhatiannya terhadap keluarga. Dia bahkan terlupa menjemput anak mereka, Inayah, dari sekolah, yang memicu pertengkaran antara dia dan Ziyyad. Selain itu, Fatin mulai berusaha mendekati Ziyyad dengan pelbagai cara, menimbulkan kecurigaan di hati Haura.

Solusi dan Lebih Banyak Dugaan

Untuk mengatasi masalah ini, Haura meminta Ziyyad untuk mengambil Ain, sahabat baiknya, bekerja di syarikatnya sebagai mata-mata. Meskipun Ziyyad bersetuju, ini hanyalah awal kepada lebih banyak dugaan dan konflik yang akan mereka hadapi.

Drama ini menjanjikan sebuah kisah yang penuh dengan emosi, konflik, dan dugaan yang akan memaksa Ziyyad dan Haura untuk mempertimbangkan semula nilai dan keutamaan dalam kehidupan mereka.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top