Biodata Mierul Aiman, Pelakon Drama Projek High Council (Astro Go)

Biodata Mierul Aiman: Aktor Muda yang Meningkat Naik dalam Industri Hiburan Malaysia

Kehidupan Awal dan Asal Usul

Muhammad Amirul Aiman Norazman, lebih dikenali sebagai Mierul Aiman, adalah seorang aktor muda berusia 25 tahun yang kini sedang meningkat naik dalam industri hiburan Malaysia. Beliau mempunyai sekitar 68,000 pengikut di laman Instagramnya.

Pencapaian dalam Hero Remaja

Mierul Aiman mencapai kemasyhuran selepas memenangi anugerah Hero Remaja musim 2021/2022, sebuah pertandingan bakat remaja yang dianjurkan oleh Majalah Remaja, sebuah terbitan dari kumpulan Karangkraf.

Pengalaman dalam Bidang Peragaan

Sebelum menjadi juara Hero Remaja, beliau telah memulakan karier dalam bidang peragaan sejak tahun 2016.

Peranan Pertama dalam Drama

Peranan pertama yang dilakonkan oleh beliau adalah dalam telefilem berjudul ‘Hierarki’, di bawah arahan Boy Fareed Sharif. Dalam telefilem ini, beliau memegang watak bernama Megat.

Kejayaan dalam Drama ‘Projek: High Council’

Mierul Aiman kini dikenali melalui peranannya sebagai Nur Fakhri Firdaus Ismet dalam drama premium Astro Originals, ‘Projek: High Council’. Dalam drama ini, beliau berlakon bersama Amir Ahnaf dan Fazziq Muqris, yang juga merupakan pelakon generasi baharu.

See also  Drama Dosa Cinta

Reaksi Netizen

Watak Fakhri yang dipersembahkan oleh beliau sering menjadi tumpuan dalam kalangan netizen, terutamanya kerana bentuk rahangnya yang menarik.

Projek Lain

Selain itu, nama Mierul Aiman juga muncul dalam drama lain yang berjudul “Akim dan Mira – Kisah Cinta 1999”, di mana beliau memegang watak Naufal.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top