17 Tahun Menanti – Biodata Tyzo, Penyampai Radio Popular

Tyzo, 17 Tahun Menanti Kejayaan

Artikel ini menceritakan tentang Tyzo Tyzo Xander, seorang penyampai radio Suria FM yang telah menunggu selama 17 tahun untuk mencapai kejayaan dalam dunia penyiaran. Tyzo, atau nama sebenarnya Tuah Zolqarnain Idris, terpilih sebagai salah satu finalis dalam kategori Penyampai Radio Popular untuk Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-34.

Menurut Tyzo, ini adalah sebuah kejutan dan pencapaian yang sangat berarti baginya. Dia juga menyerahkan hasil akhir kepada kuasa undian peminat.

Kejutan Menjadi Finalis ABPBH

Tyzo mengakui bahwa terpilih sebagai finalis ABPBH adalah sebuah kejutan yang menyenangkan. Dia sering bergurau di radio bahwa dia adalah salah satu dari Top 5 penyampai radio, dan kini gurauannya itu menjadi kenyataan. Menurutnya, ini adalah hasil dari doa dan sokongan pendengar setianya.

Biodata dan Perjalanan Karier Tyzo

Tyzo memulai karier penyiarannya pada 16 Julai 2004 melalui stesen radio Muzik FM. Dia juga pernah berkhidmat di stesen Ultra FM dan Pi Mai FM sebelum akhirnya bergabung dengan Suria FM. Menurut Tyzo, terpilih sebagai finalis sudah cukup membuatnya bersyukur, meskipun dia belum menang sebarang trofi.

See also  Telefilem Gergasi (TV2)

Persaingan dalam Stesen Suria FM

Dalam kategori yang sama, ada dua penyampai lain dari Suria FM, yaitu DJ Lin dan Sharifah Shahirah atau Shiera. Tyzo mengatakan bahwa dalam sebuah pertandingan, semua orang mempunyai strategi mereka sendiri dan dia menyerahkan hasil akhir kepada peminat.

Artikel ini menyoroti perjuangan dan dedikasi Tyzo dalam dunia penyiaran radio, serta kegembiraannya atas pencapaian yang telah dia raih.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top